Мария Габриел: Само който не работи, не греши

Българският еврокомисар се надява ГЕРБ да вкара най-малко 6 евродепутата в следващия ЕП

Мария Габриел: Само който не работи, не греши

Снимка: Economic.bg

2528 ~ 1 мин. четене
Само който не работи, не греши. Така българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел коментира в сутрешния блок на БНТ оставките в ГЕРБ заради „Апартаментгейт“.

Габриел заяви, че на предстоящите европейски избори ГЕРБ, чиято листа тя оглавява, ще се бори да възстанови доверието на гражданите към себе си и към ЕС. „Всеки се изкушава да прогнозира колко евродепутати ще вкара в Европейския парламент, но на мен ми се иска да заслужим доверието на хората, да имаме тежест, която да съответства на това, което предлагаме“, каза българският еврокомисар.

„Имаме натрупан опит и искаме той да продължава да е в полза на гражданите и затова неслучайно говоря за Европа на доверието. Днес има дефицит на доверието. Иска ми се тази предизборна кампания да е състезание на идеи“, каза още Мария Габриел.

По думите ѝ в момента Европа е на кръстопът и българският народ трябва да си отговори на въпроса каква България в ЕС иска - например България, която защитава, дава сигурност, която създава работни места, развива селското стопанство и дава шанс на младите фермери.

Габриел се надява, че ГЕРБ ще успее да вкара най-малко 6 евродепутата в следващия ЕП. Тя отбеляза, че за пръв път еврокомисари имат право да се кандидатират за евродепутати, като важното е единствено при всяко участие в събитие те да обявяват в коя от тези роли говорят.
Коментари: 0