Машина на времето

Не се ли огънеш пред трудностите, във всяка ситуация ще намериш добро решение, твърди Кирил Витанов

Машина на времето

Кирил Витанов и неговата Волга М 21

Снимка: Keith Heppell

3491 ~ 2 мин. четене
Автор: Яна Колева

Искаш ли да постигнеш нещо, трябва да си устремен високо, колкото и понякога да изглежда невъзможно - твърди Кирил Витанов. Той е човек, способен да направи цитронада от всеки горчив лимон, поднесен му от съдбата. И ако пътят, по който е поел, се окаже трънлив, прави рязък завой и тръгва в друга посока.

Разказваме за него не защото управлява мултимилионен бизнес, а защото е пример как във всякакви ситуации, не се ли огънеш, може да се намери добро решение …

Какво

Кирил е завършил финанси, но има влечение към маркетинга и разработването на стратегии за по-ефективна работа. Натрупал е над 15 години опит в сферата на услугите и директната работа с клиентите. Вярва в силата на сплотения екип, съставен от добри професионалисти. Убедил се е, че квалификацията и уменията са нещо, което постоянно трябва да се надгражда. Мултифункционалният автоцентър BUBBLES в София е проект, на който е отдал много от предприемаческата си енергия. Целта е била да се изгради бранд, чиито услуги да са привлекателни за хора, които държат на своите автомобили и на качественото им обслужване. Успява в усилията за разработване на маркетингова стратегия, нова за установения вече пазар, но някои от наистина големите му идеи просто изпреварват времето си. Този проект се оказва тест, но и голям учител за Кирил Витанов.

Къде

Настъпват промени и през 2015 г. Кирил решава да отвори нова страница в своя живот. Избира Лондон, където да използва наученото, но вече на друг език. Преодолява моментите, когато всичко изглежда непостижимо, и един ден късметът го отвежда пред вратите на голям ресторант на ключова за британската столица локация. Упоритостта и креативността му бързо са оценени и той става мениджър на екип, като същевременно обучава хората, с които работи. Прави презентационни видеа и скоро цялата верига започва да ги използва. Година по-късно работи в най-престижния ресторант от веригата в сърцето на Лондон.

Как

После отново идва време за промяна и се озовава в Кеймбридж, именитият образователен и научен център в Англия. Днес той привлича погледите със своя ретроавтомобил Волга М 21, която в Англия е една от 18-те коли от тази марка. Купена е през 1969 г. и нейният първи притежател е живял в Бургас. Кирил Витанов е третият й собственик. Той възстановява предишния блясък на колата и с автовоз я пренася в Кеймбридж. В Англия ретро автомобилите са по-скоро сантимент и инвестиция в история, казва той. Те според него „говорят“ глобален език и са "машина на времето" – дори и по отношение на натрупаните от него знания и бизнес опит в България.

Подкрепи Economic.bg