Мая Манолова: Решението на КЕВР за цената на водата е незаконно

Според омбудсмана това може да бъде доказано в съд.

Мая Манолова: Решението на КЕВР за цената на водата е незаконно

Снимка: Economic.bg

1544 ~ 1 мин. четене
Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за повишаването на цената на водата е незаконно и това може да бъде доказано пред съд. Това коментира омбудсманът Мая Манолова в студиото на bTV. Тя заяви, че ще се срещне с ръководителя на Върховната административна прокуратура, за да представи своя анализ.

„В последното си решение КЕВР са се съобразили с моите аргументи, че манипулират числа и по отношение на инфлацията са взели коректни цифри. Например във Враца водата е увеличена с 11% вместо с 13%“, заяви Мая Манолова

Според нея КЕВР си прави каквото си иска. "Използва критерии, с които да се осигури максимално висока цена на водата, за да може ВиК дружествата да събират максимално пари от хората и съответно максимални печалби", обясни Манолова. Тя коментира, че от КЕВР са взели под внимание нейните забележки за всичките 15 области. 

"Това, което се очаква от шефовете на ВиК дружествата по областите и това, което аз очаквам от тях, е да коригират цената на водата надолу", поясни омбудсманът.
Подкрепи Economic.bg