Мег Уитман се оттегля като изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise

Акциите на компанията поевтиняха със 6% след новината

Мег Уитман се оттегля като изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise

Снимка: Hewlett Packard Enterprise

Главният изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise Мег Уитман ще се оттегли от поста в началото на следващата година.

Президентът Антонио Нери ще поеме ролята на главен изпълнителен директор от 1 февруари 2018 г., а двамата остават членове на борда, обяви компанията късно във вторник.

След новината акциите на HPE изгубиха 6% от стойността си само за час, съобщи CNBC.

Вчера компанията обяви и резултати за тримесечието. Тя отчита печалба от 31 цента на акция и приходи от 7,87 млрд. долара за фискалното четвърто тримесечие. Това е над очакванията на анализаторите за 28 цента печалба на акция и приходи от 7,7 млрд. долара.

"Днес Hewlett Packard продължава напред с 4 водещи компании, всяка позиционирана към печалба в своя пазар", се казва в изявлението на Уитман. "Сега е точното време Антонио и новото поколение лидери да поемат водачеството в HPE. Имам огромно доверие, че те ще продължат да утвърждават компанията и тя ще се представя отлично в бъдеще", допълва бизнес дамата.

Уитман излиза от една напълно различна компания от тази, която пое през 2011 г. Тя преструктурира  Hewlett-Packard в два отделни бранда, предефинирайки бизнеса и насочвайки HPE към облачните технологии.

HPE бе формирана в края на 2015 г. като резултат от разделянето на HP на две компании. Тя остана начело на HPE, а Дион Уейслър от изпълнителен вицепрезидент на поделението за принтери на HP стана главен изпълнителен директор на HP Inc.

Уитман си спечели име в бизнеса като главен изпълнителен директор на eBay, която стана гигант в онлайн търговията под нейно ръководство. Тя е и сред инвеститорите в Uber, като бе спрягана за поста на главен изпълнителен директор в компанията за споделено пътуване, но отказа.
Коментари: 0