Мей ще капитулира по ключов въпрос за Brexit

Британският премиер осъзна, че няма да преодолее съпротивата в собствената ѝ Консервативна партия

Мей ще капитулира по ключов въпрос за Brexit

Снимка: БТА

624 ~ 1 мин. четене
Тереза Мей отстъпи в ключовата битка, която води с парламента. Британският премиер се отказа от опитите си да спре депутатите да пренапишат плана ѝ за Brexit. Това е казал представител на британското правителство, пожелал анонимност, пише американската телевизия Bloomberg.

Правителството първоначално имаше намерение да попречи на Камарата на общините (Долната камара на парламента) да промени условията в договореното между Великобритания и ЕС споразумение за Brexit. Според пожелалия анонимност представител обаче екипът на Мей се е отказал от тази тактика заради опасността от съпротива от страна на политиците.

Това означава, че народните представители ще имат свободата да гласуват редица потенциални промени в споразумението какви ще са политическите и икономически отношения между Лондон и Брюксел след Brexit. Въпросните промени може дори да доведат до втори референдум за членството на Острова в Блока.

Фактът, че започва да отстъпва преди вота в Долната камара на 11 декември показва, че тя е наясно, че вече губи битката срещу бунтовниците в собствената ѝ Консервативна партия, които искат промяна на споразумението с Брюксел.
Подкрепи Economic.bg