Мей мисли да „купи” гласа на опозицията за споразумението по Brexit

Вчера тя се е срещнала с председателя на основната опозиционна Лейбъристка партия

Мей мисли да „купи” гласа на опозицията за споразумението по Brexit

Снимка: БТА

Тереза Мей обмисля да предложи по-големи разходи за британските региони, мнозинството от чиито граждани е гласувало за излизане от Европейския съюз. Именно тези региони са гласували предимно за основната опозиционна Лейбъристка партия на парламентарните избори. По този начин британският премиер иска да спечели гласа на опозицията в подкрепа на договореното с ЕС споразумение по Brexit.

Представители на правителството на Мей са се срещнали с политици от Лейбъристката партия, за да обсъдят перспективата за „икономическа подкрепа за градчета и крайбрежни селища, които са гласували за излизане от ЕС”, казал е за Business Insider депутат, присъствал на срещата.

Представител на Даунинг Стрийт 10 е потвърдил за проведените разговори и е добавил, че те са били част от „отдавнашния ангажимент на премиера да се справи с неравенствата между различните общности” в Обединеното кралство.

Мей вчера е провела среща с лидера на опозицията Джереми Корбин и е стигнала до заключението, че може да ѝ трябва подкрепата на някои от лейбъристките депутати, за да прокара споразумението с Брюксел през парламента.

Одобрението на депутатите в Лондон е най-лесният начин Великобритания да излезе от ЕС със споразумение за запазване на близки икономически отношения след Brexit. След като британските народни представители веднъж отхвърлиха документа, сега те настояват в него да се направят промени – нещо, за което Брюксел многократно заяви, че няма да се случи.
Коментари: 0