Microsoft „потроши” Windows 10 с най-новия си ъпдейт

Опитвайки се да реши проблем с прекалено натоварване на процесора, компанията причини куп други неизправности

Microsoft „потроши” Windows 10 с най-новия си ъпдейт
Microsoft „потроши” операционната си система Windows 10 с най-новия си ъпдейт от този месец. Всичко започна с оплаквания от август, че тогавашната актуализация причинява прекалено високо натоварване на процесора и че търсачката на системата е спряла да работи.

Впоследствие компанията представи спешен ъпдейт, който да отстрани проблема, но не само не го направи, но и причини нови неизправности. Редица потребители се оплакаха, че след обновяването образът на екрана им придобива преобладаващо червен отенък. Впоследствие са дошли и доклади и че при някои компютри Start-менюто е спряло да се отваря, търсачката отново не работела, а освен това била прекъсната с външните USB-устройства – флашки, клавиатури, мишки и т.н.

При малък брой потребители проблемът с високото натоварване заради процеса SearchUI.exe е останал. Въпреки това на страницата на Microsoft пише, че проблемът е отстранен с новия ъпдейт. „Типичният Microsoft, оправя натоварването на процесора, като изцяло чупи търсачката, за да не може изобщо да се използва”, коментира един от потребителите на Windows в социалната мрежа Reddit.
Коментари: 0