Министър Ангелов забрани на 65-годишните да ходят до магазина след 10.00 ч

Министър Ангелов забрани на 65-годишните да ходят до магазина след 10.00 ч

Хората на 65-годишна възраст и над нея нямат право да ходят до магазините за хранителни стоки и аптеките след 10.00 ч сутринта. Това е посочено в последната заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, публикувана днес.

„Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст“, пише в прессъобщението до медиите.

През пролетта също имаше подобни „зелени“ коридори, но тогава хората под 65-година възраст нямаха право да влизат в магазините и аптеките, като по този начин се предоставяше безопасен часови пояс на по-възрастните, в който да няма млади хора, които евентуално да пренесат вируса. Но хората на 65 и над 65-годиена възраст все пак имаха право да посещават магазините и аптеките и извън "зеления" коридор.

Сега министър Ангелов издава заповед, с която забранява на възрастните хора да посещават магазини и аптеки извън часовия диапазон между 8.00 и 10.00 ч.

Коментари: 0