\"Мистър и Мисис Икономика\" служи за ориентир на бизнеса

Конкурсът стимулира младите бизнеси, които градят бъдещето на икономиката в България

\
Автор: Божидара Иванова

Инж. Росен Даскалов е собственик на „Син Карс Интернешънъл” ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. През 2017 г. той получи награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия", която му бе връчена от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев. 


Г-н Даскалов, как се чувствате година по-късно след като спечелихте второ място в категория ''Индустрия'' в ежегодния конкурс на КРИБ и сп. "Икономика"?

Чувствам се горд , че работата ни, моята и на целия ми екип, бе оценена с такава висока оценка от организация като КРИБ и сп. ''Икономика''. Статуетката на Ставри Калинов заема централно място в офисът ми и несъмнено се превърна в символ на успех.

Това отличие беше ли стимул и двигател за още по-високите постижения?

''Син Карс Интернешънъл'' е първият и единствен производител на спортни автомобили у нас. За 5 години от създаването си компанията успя да стъпи на три континента - Европа, Америка, а тази година и Австралия. Новите хоризонти, към които сме се отправили през 2018, са електрическите автомобили. В този смисъл кандидатствахме именно с  проект за електрически градски автомобил L City, с който спечелихме второ място в категория ''Иновации'' на пролетния бал на КРИБ тази година, който тогава беше на ниво проект. Определено наградата ни стимулира тази година да кандидатстваме със същия проект, но вече развит на ниво прототип с план за реализация.

От какво значение е за вас, че признанието дойде именно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България?

Като гласът на българския бизнес, КРИБ е институция, чиято оценка смятам за изключително обективна и ценна.

Според вас важно ли е конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" да продължава?

Категорично. За мен, а и не само, този конкурс служи за ориентир - какво съм постигнал, на какво ниво съм и с какво съм допринесъл за бизнеса у нас. Смятам, че е важно в България да има такъв, утвърдил се, конкурс, който да стимулира младите бизнеси, които градят бъдещето на икономиката в България.

Вече сме в „преддверието” на тазгодишната церемония. Какви са вашите пожелания към новото издание?

Пожелавам на целия екип, който стои зад това събитие, да имат все повече работа, което ще означава, че бизнесът у нас се развива и движи напред. Вярвам, че с общи усилия ще можем да покажем, че българският бизнес е на високо ниво и готов да посрещне нови предизвикателства.


Тази година конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" ще се проведе на 4 декември и тогава ще станат ясни победителите. 

Коментари: 0