Рецепти от ЕЛЕЙА

Компанията непрестанно разширява своето предлагане

Рецепти от ЕЛЕЙА
2585 ~ 2 мин. четене

Бизнесът е конкурентна надпревара. Той е съревнование, в което важат правилата в спорта, уверява Ася Милева, собственик и управител на ЕЛЕЙА ЕООД. Затова като предприемач тя често се опира на твърдението на именития баскетболист Майкъл Джордан, че талантът печели игри, но работата в екип и интелигентната игра печелят шампионати.

Компанията

ЕЛЕЙА е динамично развиваща се семейна компания, специализирана в производството на заготовки от пресни зеленчуци. Иновативното предприятие се намира в радомирското село Долна Диканя. То е оборудвано с високотехнологични енергоспестяващи машини и разполага с фотоволтаична инсталация за производство на електроенергия за собствени нужди и инсталация за анаеробно разграждане на биологичните отпадъци от технологичния процес. Компанията непрестанно разширява своето предлагане. В началото семейството е производител на картофи, но в търсене на по-добра реализация за продукцията виждат перспектива в създаването на преработвателно предприятие. После се ражда идеята да предлагат и прясно нарязани, измити и пакетирани зеленчуци. Работят с няколко вериги и успяват напълно да реализират произведените от семейството картофи и дори изкупуват продукция от земеделски производители от региона.

Мисията

Стремежът на ЕЛЕЙА е да завоюва трайно пазарно присъствие със своите продукти, които имат вкус и качества на домашно приготвена храна. Произвеждат по технологии, вдъхновени от традиционни рецепти,  съобразени с най-високите стандарти за качество и в хармония с природосъобразното хранене.

Екипът

В ЕЛЕЙА работят около 40 души, но се ползва и съпътстващ дейностите персонал, който основно е ангажиран в акциите по събирането на реколтата. Ключът към успеха е в нестандартното мислене, съчетано с упорит труд и спазване на добрите производствени практики. Иновациите са предпоставка за намирането на верния път в конкурентната надпревара за предлагането на вкусна и качествена храна на добра цена. ЕЛЕЙА среща затруднения в привличането на технолози по храните, тъй като в региона няма развита хранително-вкусова промишленост, а и голяма част от младите специалисти търсят реализация в чужбина. „Много ми се иска създадените в България кадри да остават в страната и ние сме готови да ги насърчим. Предлагаме добро възнаграждение и уникална възможност да разгърнат своя професионален талант. Студенти, които се подготвят по специалности с приложение при нас, може да идват на стаж в нашето предприятие. Така те ще се уверят, че има къде да се реализират“, споделя Ася Милева. Чрез бонусна система работниците и служителите получават поощрения да дават максимума от себе си в работата.

Ася Милева, собственик и управител на ЕЛЕЙА:

Успехът зависи от това да създадеш работещ екип и да го мотивираш да побеждава. Добрата спойка между хората във всяка компания от семеен тип е фактор от решаващо значение.

Подкрепи Economic.bg