2 млн. лв. повече за ин витро процедури

12 млн. лв. е годишният бюджет на Фонда за асистирана репродукция

2 млн. лв. повече за ин витро процедури

2 млн. лева повече ще има тази година за процедури ин витро, съобщи здравният министър Петър Москов по време на парламентарния контрол.

12 млн. лв. е годишният бюджет на Фонда за асистирана репродукция, а допълнителните средства щели да бъдат отпуснати след преструктурирането на други звена в здравното ведомство.

Министър Москов отчете, че заявленията за ин витро процедури тази година са повече от предишната и каза, че иска да се изработи механизъм, по който повечето средства да отиват в успешните инвитро клиники.

Ние сме в един добър работен порядък на разговори по ясно изработени допълнителни критерии. В края на годината да е доста по прецизно ясно-къде, на базата на какви специалисти, каква апаратура, какъв протокол на работа има по-добрите резултати.

Видимо ясно и там да бъдат насочвани тези увеличаващи се пари от публичните финанси към фондовете за асистирана репродукция, за да може шанса на хората, които минават през такива процедури да бъде видимо увеличен, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

Коментари: 0