$24 млрд. са вложени в имоти в Дубай

Най-голям интерес проявяват индийците и саудитите

$24 млрд. са вложени в имоти в Дубай

Инвестициите в един от най-предпочитаните имотни пазари на планетата – Дубай, възлизат на 24 млрд. долара за 2016 г., сочат данните на Агенцията по вписвания на емирството, цитирани от международни медии.

Най-много чуждестранни вложения са направили индийците. Те са купили 55 928 имота на обща стойност 3.2 млрд. долара. Причината за високия интерес е, че все повече богати индийци предпочитат да купуват имоти в чужбина, където доходността е по-висока от тази в родината им. Именно Дубай е един от тези привлекателни пазари, обясняват анализатори.

На второ място по чуждестранни вложения са гражданите на Саудитска Арабия, които са вложили 2.1 млрд. долара. Третото място е за британците. Те са придобили през 2016 г. недвижимости на стойност 1.5 млрд. долара. На четвърта позиция по вложения са пакистанците с инвестиции в размер на 1.1 млрд. долара.

Близо 9.5 млрд. долара са вложили в придобиването на апартаменти и къщи в Дубай граждани на държави от Персийския залив (Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ).    

Коментари: 0