Модели на Samsung „сами“ пращат снимки на контактите в телефона

Засегнати са малък брой потребители - всички собственици на Galaxy S9 или Galaxy S9 Plus

Модели на Samsung „сами“ пращат снимки на контактите в телефона

Снимка: БТА

1656 ~ 1 мин. четене
Някои модели смартфони на Samsung сами разпращат снимки от галериите на собствениците си до техни контакти на произволен принцип. За това са алармирали лично засегнати потребители, за някои от които подобен инцидент може да се окаже пълен кошмар.

Разпращането на снимки се е случило без знанието на хората, а информацията за гафа е открита от Gizmodo във форумите на Samsung и на Reddit. Случилото се е засегнало малък брой хора към този момент, като всички те по първоначални данни са притежатели на Galaxy S9 или Galaxy S9 Plus.  

Един от потребителите на Reddit е съобщил, че телефонът своеволно е изпратил цялата налична галерия на приятелката му. Други съобщават за изпращането на отделни снимки. Това се е случило чрез приложението на Samsung за текстови съобщения, но на практика липсва записана история на устройството за подобни изпращания . 

Любопитна подробност е, че някои от засегнатите потребители споменават, че наскоро са активирали актуализация на T-Mobile с усъвършенствани функции за текстови съобщения. От телекомуникационната компания обаче твърдят, че не това е източникът на проблема. 

От Samsung също са наясно с възникналия проблем и уверяват, че технически екипи на компанията вече работят по отстраняването му. 
Подкрепи Economic.bg