Мол \"Марково тепе\" отваря с уникални за Пловдив обекти

90% от площите са заети

Нина Николова:

Мол \
Автор: Александра Сотирова

Трети мол ще отвори врати в Пловдив в края на месец октомври тази година. Това ще бъде търговският център „Марково тепе”, който строят на мястото на един от пловдивските седем хълма. За новата придобивка на пловдивчани Economic.bg разговаря с Нина Николова - мениджър на проекта.

Защо се забави толкова изграждането на проекта мол „Марково тепе”?

Както вероятно знаете, като проект мол Марково Tепе датира още от 2006 г. и е сменял собствеността си не веднъж. Има редица фактори, поради които проектът не е бил осъществен до момента, но аз не бих желала да спекулираме с тях. G.P. Group е главен изпълнител на обекта от едва година и половина и за този кратък срок реализира осезаем прогрес в доизграждането на търговския център. Молът е пред отваряне и за радост на пловдивчани и гостите на града, тази пустееща сграда съвсем скоро ще се превърне в център за срещи, пазаруване и забавления. Пътната инфраструктура около мол Марково Тепе също търпи реконструкция, което допълнително ще облагороди облика на този централен район. 

С какво новият търговски център ще превъзхожда останалите молове в града?

Мол Марково Тепе e с изключително добре подбран микс от наематели, чиито широк спектър от стоки и услуги ще съумее да задоволи нуждите на всеки посетител. Търговският център ще разполага със супермаркет, кино, голям детски център, ресторант, фитнес зала и разбира се много модни магазини. Целта е да се създаде приятна атмосфера за пазаруване, която да генерира високи обороти и максимална ефективност за наемателите, а това дa увеличи и рентабилността за собствениците.  За нас беше изключително важно да успеем да отговорим на всички потребности на клиентите, които очакваме и които желаем да задържим. В търговския център ще се провеждат и редица събития със социален и развлекателен характер, които ще наложат мол Марково Тепе като единствен по рода си.

Има ли пазар за трети мол в град Пловдив?

Броят на населението в Пловдив и околните градове и села, както и нарастващите икономически показатели на района, разкриват колко добър потенциал има този пазар. Всеки, от другите два работещи мола, има своите силни и слаби страни, но Мол Марково Тепе се откроява с централната си локация, лесен достъп, паркинг с над 600 паркоместа и разбира се, както вече споменах, добре балансиран микс от наематели. Предприехме тази огромна инвестиция след задълбочен анализ на пазара, като не само статистиките са това, което ни дава увереност в успеха на проекта, а и мнението на хората, до които се допитахме. В Пловдив определено има място за мол Марково Тепе.

Какви са цените на наемите в новия търговски център?

Наемните нива се определят по редица показатели като квадратура, тип наемател, ниво, на което се намира търговският обект и други. Като цяло бих казаха, че нивата ни са абсолютно адекватни към настоящата пазарна обстановка за град Пловдив. За момента, средният наем на търговския център, за първата оперативна година, е малко над 12 евро/кв.м. и нараства в следващите години.

Какъв процент от площите в търговския център са заети и има ли такива, за които още няма наематели?

Тъй като в България скоро не се очертава реализацията на подобен проект, мол Марково Тепе се радва на голям интерес от страна на търговците, които оперират у нас. Това улесни нашето желание да селектираме изключително внимателно своите наематели. Към днешна дата, подписаните договори са за 90% от общата отдаваема площ, а именно 20 500 кв.м.

Ще има ли марки или заведения, които да са уникални за града?

Да, не малка част от наемателите ни ще дебютират за пръв път на пловдивския пазар. Като цяло диференциацията на мола бе една от основните ни задачи. Сред новите за града марки ще са детски център Capella Play, ресторант Victoria, книжарница Orange, кино Арена, което ще отвори и първата за Пловдив Imax зала, както и редица модни марки, сред които CCC, Original Marines, Punto и други. Считам, че тези търговски и развлекателни обекти напълно ще задоволят интереса на родните  потребители.

На коя дата е планирано да бъде открит мол „Марково тепе”?

Съвсем скоро предстои да оповестим точната дата.

Коментари: 0