На пазара излиза „най-умната” писалка

Новият артикул ще струва 169 долара

На пазара излиза „най-умната” писалка

Снимка: OTM Technologies

3926 ~ 1 мин. четене

Израелската компания OTM Technologies ще пусне на пазара най-умната писалка, с която ще могат да се провеждат телефонни разговори, да се четат съобщения и да се пише на всякакви повърхности, съобщава британският вестник Daily Mail. От сайта на компанията става ясно ще новият продукт ще излезе на пазара след 40 дни.

Новият артикул носи търговската марка Phree и ще струва 169 долара. С него потребителите ще могат да пишат върху всякакви повърхности - върху маса, стена или върху дланта си. Изписаните думи се прехвърлят чрез Bluetooth устройство върху дисплея на смартфона в печатен вариант.

За прочитане на получените съобщения писалката-чудо разполага със собствен малък дисплей. В нея е монтиран специален сензор - 3D лазерен интерферометър, който следи движенията на ръката. Буквите могат да се изписват върху произволна повърхност, след което се прехвърлят в смартфона в много апликации, като OneNote, Office, Viber и др.

Проследявайки почерка и специфичния начин, по който потребителят държи писалката, тя може да се използва и като биометрично устройство. Phree разпознава рисунки, ръкописни бележи и други символи, така че потребителите могат да изпращат с нея и ръкописни емотикони. В писалката са монтирани миниатюрни високоговорител и микрофон за провеждане на телефонни разговори.

Подкрепи Economic.bg