Началникът на ДНСК е освободен от поста

Оставката на арх. Несторов идва след решението на Върховният административен съд (ВАС) да позволи дострояването на небостъргача „Златен век“

Началникът на ДНСК е освободен от поста

Снимка: Стоп кадър

6772 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Глория Христова

Началникът на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов е подал оставка, според неофициална информация. Първо новината съобщи сайтът fakti.bg, който се позова на свои източници.

От пресцентъра на ДНСК заявиха пред Economic.bg, че „до момента нямат такава информация за оставка“. Потърсихме за коментар и принципалът на ДНСК – Министерство на регионалното развитие и благоустройство, откъдето също заявиха, че нямат такива данни. От пресцентъра обещаха, че ще проверят информацията, но не последва реакция.

По-късно през деня стана ясно, че арх. Несторов е преместен на друга позиция по негово желание. От краткото съобщение, публикувано на сайта на МРРБ, не става ясно каква е тя. Служебният министър арх. Виолета Комитова благодари на арх. Несторов "за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК", посочват от министерството. 


Ако публикацията е била интересна и полезна за Вас, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За новини, свързани с екологично, социално и корпоративно управление (ESG), посетете специализирания сайт ESGnews.bg.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg