Над 10% от кредитите ни са в областта на земеделието

Този сектор е един от най-важните за българската икономика и БВП, заяви Асен Ягодин

Над 10% от кредитите ни са в областта на земеделието
144 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Над 10% от кредитите на Пощенска банка са насочени към сектор земеделие, което е един от основните ни приоритети.

Това заяви Асен Ягодин, член на УС и изпълнителен директор на корпоратривното банкиране в Пощенска банка по време на дискусия от кампанията "Деветте пътя към еврофондовете. Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.", организиранa от КРИБ и вестниците "Труд", "24 часа" и "Български фермер", предаде репортер на Economic.bg.

Ягодин изтъкна сериозния ангажимент на банката, която представлява, както и на целия банков сектор към земеделския сектор, определяйки го като един от най-важните за българската икономика и БВП.

Той отбеляза традициите и даденостите на България в този сектор, както и подкрепата на националните и европейските институции за развитието на българското земеделие.

Ягодин разкри, че Пощенска банка разработва стратегия, насочена към индивидуалните клиенти спрямо техните специфики и сектора, в който работят. В същото време банката не пренебрегва и корпоративното кредитиране.

Банкерът обяви, че представляваната от него институция разполага с многобройни модернизирани бизнес центрове, които са специализирани спрямо размера на производителите.

"От началото на годината сме създали многобройни бизнес центрове за малък бизнес, имаме и 7 за среден бизнес. За най-големите земеделски производители разполагаме със специализирано звено в централата, което се занимава с големи корпоративни проекти", заяви Асен Ягодин.   

Подкрепи Economic.bg