Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

Съюзът на енолозите в България раздаде годишните си награди

Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

Снимка: New Bloom Winery

1068 ~ 1 мин. четене
Автор: ВП Брандс Интернешънъл

Технологът на New Bloom Winery Гено Танев бе избран за „Млад енолог на годината“ в конкурса на Съюза на енолозите в България. За пета поредна година професионалната гилдия връчва този приз. Наградата изразява стремежа на експертите в областта да отличат иновативните млади професионалисти, които спомагат за развитието на родното винарство.

Това е поредно отличие за професионалистите в New Bloom Winery – избата от Съединение,  след десетки награди за техните вина на световни конкурси. Отличието за Гено Танев завършва една успешна година за винарната. Само тази година нейните вина завоюваха 8 медала на два от най-престижните винени конкурси. Три от отличията дойдоха от пътуващия Concours Mondial de Bruxelles 2020, a останалите пет бяха присъдени от водещите френски енолози на Vinalies Internationales 2020. Припомняме, че New Bloom Winery е сред водещите производители от Тракийска низина, обявена за една от най-добрите винени дестинации в света.

Технологът работи под ръководството на един от най-изтъкнатите специалисти в бранша Владимир Влъчков. В професионален план най-голямото предизвикателство пред младия енолог е да създава вината Face 2 Face (F2F), които са емблема за високото ниво на работа в New Bloom Winery. Най-голямата му страст са пенливите вина. Избата предизвиква виненото любопитство на експерта както с иновативния си подход, така и с разнообразието от сортове, които отглежда. На близо 6000 дка, технолозите работят с над 10 различни сорта вино, включително и непознати у нас разновидности като немските Дорнфелдер и Регент и италианската Глера, от която се прави Просеко. Водещите марки на New Bloom Winery са Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face.

Гено Танев е на 30 години и работи в избата от град Съединение повече от година. Зад гърба си има десетки винени дестинации като признава, че се възхищава на професионалистите в Бордо, в сърцето му остава Тоскана, но най-много може да се научи от българските професионалисти.

Подкрепи Economic.bg