Най-достъпните градове в Европа

Вижте градовете, в които можете да прекарате приятен уикенд, без да похарчите много пари

Най-достъпните градове в Европа
Автор: Божидара Иванова

В списъка по-долу ще намерите градове, в които не се нуждаете от много пари, за да посетите. Такава екскурзия ще ви задоволи откъм преживявания, без да се налага да бъркате дълбоко в джоба си, пише Trip&Travel. Класацията е направена на база изчислени разходи за 2 нощувки, вечеря, транспорт, забележителности.

Лисабон, Португалия

Трансформацията на този загадъчен град никога спира – дизайнерски хотели, нови маршрути, клубове, ултрамодерни сгради и чисто нови музеи, които дават чисто нов живот на стария мавритански свят и великите мореплаватели. Лисабон е разположен на седем хълма и открива невероятни гледки. Един уикенд в този зашеметяващ град е 166 евро.

Прага, Чехия


Средновековни готически сгради, модерни хотели, гурме ресторанти и барове. Всичко това в една атмосфера, допълнена от величествен замък, който се отразява в реката. Чешката столица е четвъртият най-икономичен град в Европа, в който можете да прекарате уикенд  за 164 евро.

Варшава, Полша


Възстановена от пепелта, Варшава предлага един модерен чар с противоречиви образи. От една страна е модерният дизайн, гурме кухнята и арт-кината, а от друга - различни видове сгради с романтични картини по фасадите, барокови църкви, старомодни конски каруци. 159 евро струва един уикенд в полската столица.

Вилнюс, Литва


Комбинацията от исторически чар, бохемски цени и приятелски настроени хора, създава една неподправена жизненост и енергичност на тази малка столица. Вилнюс заема второ място в класацията с цена за уикенд от 144 евро.

Будапеща, Унгария


Градът съчетава различни архитектурни стилове, вариращи от епохата на Австро-Унгарската империя до новото хилядолетие. Будапеща заема първо място в класацията, тъй като за един уикенд в града са необходими само около 140 евро

Коментари: 0