Нанков, Московски и Радев подадоха оставки заради катастрофата край Своге

Оставките бяха поискани днес от премиера Борисов

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки заради катастрофата край Своге
Регионалният министър Николай Нанков, вътрешният министър Валентин Радев, както и транспортният министър Ивайло Московски подадоха оставки днес, след извънредна среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов. По-рано днес стана ясно, че Борисов е поискал оставките на тримата министри.На пресконференция в МС Нанков и Радев обясниха, че са депозирали своите оставки ден след катастрофата и, че поемат политическа отговорност за случая край Своге. Ивайло Московски не присъстваше на пресконференция, защото бил „в болничен“.

Още в неделя споменах след срещата в МС да подадем оставки като морален ангажимент и като отговорност, която носим в тези министерства. Ние съдействахме и ще съдействаме, за да може следствието да приключи по възможно най-справедливия начин“, заяви Нанков.

Вътрешният министър коментира, че те са лицата на министерствата и "така се прави". По негови думи няма защо да се пишат мотиви за оставките, тъй като "вече сме говорили".  "Има много други, които имат вина", смята Радев и допълни, че вероятно ще се върнат в Народно събрание, защото това е "естественият ход". Той обясни, че явно не са успели да си свършат достатъчно добре работата.

По думите на Нанков координацията на ведомствата под тяхно ръководство не е била на ниво. "Трябва да се признае, че недобрата комуникация по темата с пътна безопасност е един от проблемите ни", обясни регионалният министър.
Коментари: 0