Нанси Пелоси е готова да задейства импийчмънта на Тръмп

За да не бъде всеки ден ужасяващо шоу за Америка

Нанси Пелоси е готова да задейства импийчмънта на Тръмп

Снимка: БТА

4970 ~ 1 мин. четене

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес – демократът Нанси Пелоси, призова за незабавното отстраняване на Доналд Тръмп и увери, че нейната партия е готова да задейства процедура по импийчмънта му. Тя се обърна към вицепрезидента Майк Пенс с искане той да се позове на 25-ата поправка на Конституцията, която позволява на него и кабинета да отнемат властта от държавния глава.

Щурмът на Капитолия

Макар че остават само 13 дни (до края на мандата на Тръмп, бел.р.), всеки ден може да бъде ужасяващо шоу за Америка“, каза Пелоси, цитирана от The New York Times.

Принудително отстраняване на президента в САЩ е възможно по два начина. 25-ата поправка е по-бързият вариант, докато имийчмънтът може да отнеме няколко дни. Задействането на процедурата му е в ръцете именно на Камарата на представителите. За неин председател преди дни бе преизбрана именно Нанси Пелоси, с което остана един от хората на върха на управлението. Тя е един от най-яростните критици на Тръмп по време на цялото му управление. 

Подкрепи Economic.bg