Не купувайте нов iPhone преди да сте изпробвали стария си с iOS 12

Това съветват от Business Insider

Не купувайте нов iPhone преди да сте изпробвали стария си с iOS 12

Снимка: БТА

4622 ~ 1 мин. четене
Apple обяви три смартфона от ново поколение тази сряда: iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. Първите два ще станат достъпни още през септември, включително в България, а третият (който е и сравнително по-евтин) месец по-късно – през октомври. 

Всеки, който обмисля да инвестира в някой от новите телефони на марката, но вече притежава по-стар iPhone, трябва да изчака няколко дни до излизането на iOS 12 в понеделник. Едва когато си я изтеглят на сегашните си устройства, биха могли да вземат окончателно решение, пише Business Insider. 

Изданието обяснява, че новата операционна система iOS 12 идва с куп подобрения, най-големите от които са свързани със скоростта и производителността на телефона, дори на по-старите iPhone модели. 

По данни на самата компания благодарение на актуализациите приложенията на iPhone 6S например ще могат да стартират с до 40% по-бързо, а камерата му да се отваря с до 70% по-бързо. Потвърждение на тази информация вече има и от страна на разработчици, получили достъп до бета версията на iOS 12. 

Критиците вече побързаха да изтъкнат, че новите флагмани на Apple не предлагат кой знае какви новости спрямо iPhone X например. От друга страна, задържането на по-старо устройство е добре както от лична гледна точка заради спестяването на пари, така и от глобална заради опазването на околната среда. 
Подкрепи Economic.bg