Негативни настроения натежаха на пазарите

Цената на нефта с двуседмичен връх

Негативни настроения натежаха на пазарите

През изминалия ден се образуваха нови политически тревоги около президента на САЩ Доналд Тръмп, който беше пряко обвинен от бившия си правен съветник. Негативните настроения натежаха върху добрите финансови отчети и изпратиха щатските индекси на отрицателна територия. Широкият индекс приключи деня малко под нивото на откриване на търговията със загуба от 0.04 на сто до 2861.82 пункта въпреки повишението в енергийния и технологичния сектор. Dow Jones се раздели с 89 пункта при ниво от 25733.60. С повишение завърши технологичният индекс Nasdaq, който напредна с 0.38% до 7889.10 пункта след поскъпване на акциите на Netflix и Amazon съответно с 1.9% и 1.1%. 

В Европа борсите приключиха със слаби изменения, след като инвеститорите следяха за развитието на търговските отношение между най-големите икономики в света. Индексът DAX приключи почти без изменение на ниво от 12385.70 пункта, докато основният индекс във Великобритания FTSE 100 напредна с 0.11 процента до 7574.24 пункта. 

На фона на положителните резултати на повечето сектори, автомобилните компании отчетоха рязък спад, който беше компенсиран от енергийния сектор, в следствие на голямото поскъпване на петрола, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

Цената на нефта се повиши с 3.07 процента, достигайки до двуседмичен връх при 68.12 долара за барел. В основата на поскъпването бяха слабите данни за щатските запаси от нефт. 

Цената на златото остана волатилна, като в края на деня ценният метал се разменяше за 1195.20 долара за тройунция.

Акцентите днес

Годишна среща в Джаксън Хол

В четвъртък за започне годишната среща на главните централни банкери и икономисти, организирана от Федералната резервна банка в Канзас Сити в Джаксън Хол, Уайоминг, която ще трае до събота и ще даде изява на видни личности да изкажат отношението и вижданията си към световната икономиката и тази в САЩ.

Инструменти на фокус

PacWest Bancorp – Дневна

PacWest е петата по големина публично търгувана банка в Калифорния, чиито акции се намират под натиск от пазара, което дава възможност за спекулативна позиция. Пробив под долната граница на канала ще възобнови основното низходящо движение, което се е формирало от началото на месец юни, като целта която си поставяме е около $47.50.  Втори вариант за развитие на ценовото движение е силно покачване и пробив над $52, което ще засили купувачите и вероятно ще повиши стойността на акциите над $55.

USD/CHF – Дневна

След дълго движение в рейндж валутната двойка проби под долната граница около 0.9840, покрай слабия долар, който изгуби позиции сред основните си конкуренти. Преди влизане в къса позиция съветваме да се изчака тестване на зоната на пробив, защото има вариант пробива да бъде фалшив, при което да последва силно поскъпване на валутната двойка.

XAU/USD – 4 часова

След силното низходящо движение, което се формира от месец април сега цената на златото прави корекция, която достигна до нивото на съпротива, образувано от 100 периодната средна. При неуспех за поскъпване над линията на съпротива и низходящо пресичане от индикатора MACD може да се влезе в къса позиция с цел тестване на минимума около 1160 долара за тройунция.

CAC40 - Дневна

Френският индекс се движи с тенденция към повишаване на стойността си с краткосрочна цел горната тренд линия на канала, който се описва. Над 100 дневната средна може да последва засилване на възходящото движение, което е добра възможност за влизане в дълга позиция. Възходящото движение остава в сила до задържане на индекса над нивото от 5300 пункта, пробив под което продавачите ще вземат превес.

Коментари: 0