БСП няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов

Социалистите ще предложат свой състав на правителство, ако получат мандат

БСП няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов

Снимка: Красимир Свраков

2972 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg
Предсрочни избори 2021

Ние от БСП няма да подкрепим предложения от „Има такъв народ” кабинет, защото нямаме общи принципи. Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея гневът на протестиращите се е употребил за поредния политически експеримент.

Предлагат се стари лица да правят новия модел. Господин Трифонов нанася тежък удар по парламентаризма. Без преговори и уважение към останалите партии. Ние не сме се борили, за да заменим един модел с друг", добави Нинова. 

"Последните години ние имаме четири цели в нашата политика, които преследваме последователно, принципно и честно. Първата – да се промени моделът на управление на паралелната държава и задкулисието; втората – да се върне държавността там, където й е мястото – в българските институции; третата е социалната политика, социалните проблеми на хората, които да бъдат решавани чрез политическите решения в парламента; четвъртата – да гарантираме сигурност и стабилност на България", допълни Нинова. 

За БСП е важно на хората да се даде сигурност през следващите тежки месеци. "С предложението на "Има такъв народ" не се дава сигурност и прогнозируемост."

Ако ГЕРБ предложат кабинет, ние няма да го подкрепим. Ние сме принципни и последователни хора", допълни Нинова.

Според нея няма мерки за смяна на модела, а даже се вижда задълбочаване на досегашния модел.

"Употреби се справедливият гняв на хората от протестите за поредния политически експеримент", заяви лидерът на БСП.

Подкрепи Economic.bg