Нинова: ДПС управлява ГЕРБ

Последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция, смята лидерът на опозицията

Нинова: ДПС управлява ГЕРБ

„Нека се знае - ДПС управлява ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседанието на Националния съвет на Българската социалистическа партия, съобщава пресцентърът на БСП.

Според Нинова последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция  - с битки за власт вътре в ОП, между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ.

Тези битки вече стават видими с обвиненията в лобизъм между Сидеров и Симеонов и репликите между Цветанов и Бъчварова, и противопоставянето Борисов - Цветанов за оставките на министри, добавя Нинова.

„Парламентарното мнозинство се клати. Два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път ДПС също. Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта", коментирала новата ситуация Корнелия Нинова.

По думите ѝ у управляващите няма принципи, няма идеологии, няма програма

Нинова смята, че ГЕРБ предизвикаха и война между институциите, нападайки постоянно президента Радев. Тя отбелязва, че се увеличават националните и местни протести - от майките на деца с увреждания, до проблемите с  пътищата.      

Тя припомни твърдението на  Обединените патриоти преди няколко месеца:  "Ако има някаква заплаха за България, това е връщането на ДПС на власт. ДПС не може да се примири с факта, че ги отстранихме от властта и то завинаги".

„Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни“ посочи  още Нинова.

Коментари: 0