Нинова: ГЕРБ и Патриотите излъгаха близо 2.5 млн. българи

БСП създава Фонд за политически инициативи с цел активност в местните структури

Нинова: ГЕРБ и Патриотите излъгаха близо 2.5 млн. българи

Снимка: БСП

2291 ~ 2 мин. четене

Лидерът на партия „БСП за България“ Корнелия Нинова направи оценка на настоящата политическа ситуация в страната. Според нея българите са подведени от предизборните обещания на вече управляващите партии. „ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се отказаха от предизборните си обещания. Няма друго правителство, което толкова бързо – по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на българските граждани, които са гласували за тях.“

По думите й най-наболелите проблеми в страната – бедност и доходи остават неразрешени. „ОП се отказаха от най-важното обещание – минимална пенсия 300 лева и преизчисляване на всички пенсии. Т.е. 2 милиона и 200 хиляди души останаха излъгани“, каза тя. Лидерът на БСП очерта и още няколко обещания, от които правителството вече се е отказало, а са били част от предизборната им кампания.

В политическа оценка на БСП за работата на служебното правителство се казва, че "изявлението на премиера Герджиков, направено в края на мандата, че ГЕРБ са спечелили в резултат на осигурените от правителството честни избори, е цинизъм". Съобщението е на пресцентъра на партията.

Според Нинова служебният премиер, както и присъствието на ярки фигури от десницата, зам.-министри от кабинета на Борисов, са придали на служебното правителство ясна дясноцентристка насоченост. "От самото му създаване стана ясно, че правителството не е в състояние да коригира тежките демократични дефицити, очертали се през последните няколко избора, както и да обезвреди изборните механизми на управляващата втори мандат десница", се казва още в документа.

Националният съвет на левицата прие бюджета на партията до края на годината. За първи път в БСП се създава Фонд за политически инициативи. "Целта е да стимулираме активност, иновативност в местните структури. Те да поемат инициативата с интересни предложения, важни на местно ниво и да получат финансиране от централата за тяхната реализация", представи идеята лидерът на партията Корнелия Нинова, допълват от БСП. 

Подкрепи Economic.bg