Nokian Tyres инвестира над €60 млн. в тестови център в Испания

Изграждането на обекта ще бъде завършено през 2021 г.

Nokian Tyres инвестира над €60 млн. в тестови център в Испания

Снимка: Nokian Tyres

40 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres инвестира над 60 млн. евро в изграждане на тестови център в испанския град Санта Крус де ла Сарса. Изграждането на обекта ще бъде завършено през 2021 г. Центърът ще разполага с 10 писти, които ще се използват за целогодишно тестване на гуми, разработени за пазарите в Централна и Източна Европа и САЩ. Предвижда се изграждането на 7-километрова високоскоростна овална писта, позволяваща тестване при скорост над 300 км/ч. Няколко други тестови писти ще бъдат обградени от овалната писта. Върху тях ще бъде изследвано поведението на гумите по отношение на управление на мокра и суха настилка, спиране и аквапланинг.

„Инвестицията в новия тестови център е в съответствие с дългосрочните ни цели за разработване на нови продукти, които ще подсилят растежа ни на европейските пазари. Това е наистина важен момент за нас и представлява най-голямата единична инвестиция в тестване в историята на компанията.”, казва Даниел Родригес, ръководител на тестовия център на Nokian Tyres в Испания.

В допълнение към тестовия център, ще има и посетителски център, където ще се провеждат представянията на нови продукти, както и вътрешни и външни обучения. За да отдаде чест на скандинавското си наследство, посетителският център има традиционна финландска дървена сауна. Компанията също така е запазила 25 хектара земя за защита на дивата природа. Това включва изграждането на гнездилки за ястреби и сови и изграждане поилки за птици, които ще бъдат наблюдавани през следващите 3 години.

Новият тестови център ще бъде третият подред за Nokian Tyres. Той допълва съществуващата мрежа за тестове, която включва обекта в Ивало, Финландия и съоръжение, намиращо се в близост до централата в град Нокиа, Финландия.

Подкрепи Economic.bg