„Нова демокрация“ спечели убедително местните избори в Гърция

Опозицията печели в 11 от 13-те региона в страната

„Нова демокрация“ спечели убедително местните избори в Гърция

Снимка: БТА

2579 ~ 1 мин. четене

Дясната опозиционна партия "Нова демокрация" спечели с убедителна победа местните избори в Гърция, водейки в повечето региони на страната, включително столицата Атина и Солун. Кандидатите на "Нова демокрация" спечелиха в 11 от 13-те региона на страната и поведоха в резултатите пред партията на премиера Алексис Ципрас "Сириза".

В гръцката столица Атина кандидатът за кмет на "Нова демокрация" Костас Бокояни води с 65% от гласовете, показват предварителните резултати. През 2003 г. майка му е била избрана за кмет на Атина.

Вчерашният вот бе втори тур на изборите за кметове и областни управители на градовете. Опозицията имаше имаше убедителен резултат и на първия тур на местните избори, когато получи 33% от гласовете, или с 9 на сто повече от управляващата партия "Сириза" и спечели пет от 13-те региона на Гърция, а левицата взе само един. На изборите за Европейски парламент преди седмица "Нова демокрация" отново имаше убедителен резултат.

Победата на местните избори дава големи шансове на "Нова демокрация" за спечелване на предсрочните парламентарни избори на 7 юли.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg