„Нова“ и United Group са постигнали споразумение за телевизията

Сделката вече се разглежда от Комисията за защита на конкуренцията и се очаква да е факт в началото на 2021 г.

„Нова“ и United Group са постигнали споразумение за телевизията

Снимка: United Group

1984 ~ 1 мин. четене

United Group, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, обяви днес, че е постигнал споразумение за придобиване на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България „Нова Броудкастинг Груп“ от „Адванс Медиа Груп“, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Очаква се сделката да приключи в началото на следващата година и подлежи на стандартните регулаторни одобрения. Такова вече е поискано от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

В групата на „Нова“ влизат 10 телевизионни канала, включително националната Nova, най-голямата онлайн платформа „Нетинфо“, която достига средно 80% от българското население всеки месец, както и четири радиостанции.

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за Nova, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с United Group ще осигури непрекъснатото развитие на Nova“, коментира изпълнителният директор на „Адванс Медиа Груп“ Георги Домусчиев.

Инвестицията бележи четвъртата мащабна сделка, откакто BC Partners придоби United Group през март 2019 г. Работейки както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, групата обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа. Компанията има приблизително 10 милиона потребители и 11 хиляди служители.

„Много сме доволни от това споразумение. Купуваме успешна компания от двама видни предприемачи, с големи перспективи за по-нататъшен растеж в рамките на United Group. Придобиването е в съответствие с цялостната стратегия на United Group да притежава както телекомуникационни, така и медийни активи на пазарите, които обслужваме“, коментира изпълнителният директор на United Group Виктория Боклаг.

Тя добави: „Нова Броудкастинг Груп“ допълва съществуващите ни медийни активи и съм уверена, че ще намерим много полезни взаимодействия между тях, което ни дава мащаб на всеки пазар за по-нататъшно инвестиране в местно съдържание и бързо достигане до аудиторията.“

Подкрепи Economic.bg