Нова технологична лаборатория ще обучава студенти от ТУ-София

ProxiHub бе открита днес

Нова технологична лаборатория ще обучава студенти от ТУ-София

Нова технологична лаборатория ще ползват студентите от Факултета по френско обучение по електроинженерство на Техническия университет в София.

Модерното съоръжение  е дарение от софтуерната компания Proxiad България, а лентата прерязаха френският посланик у нас Ерик Льобедел и изпълнителният директор на Proxiad България Александър Йовчев. На официалната церемония по откриването на ProxiHub присъстваха и  ректорът на ТУ проф. Георги Михов, деканът на Френския факултет проф. Кирил Ангелов, заместник-министърът на икономиката Любен Петров, както и председателят на групата за приятелство между България и Франция в 43-ото Народно събрание – Драгомир Стойнев.

Благодарение на дарението бъдещите висшисти ще могат да ползват последно поколение техника в обучението си. „Така студентите ще имат възможността практически да упражняват научените знания и да развиват нови умения в съзвучие с изискванията на високотехнологичния бизнес“, посочи деканът проф. Кирил Ангелов.

„Взаимодействие между висшите училища и бизнеса, качествено образование и квалифицирани кадри са условията, при които младите хора ще останат да живеят в страната, а бизнесът ще удовлетвори потребностите си от работна ръка“. Tова заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

„За Proxiad България инвестицията в младите хора винаги е била от основно значение. Радваме се на изключително добро партньорство с Техническия университет и занапред ще продължим усилията си за още по-устойчиво сътрудничество между бизнеса и образованието“, посочи и Александър Йовчев от Proxiad България. По време на церемонията той награди и първият Proxiad стипендинт – вторкурсничката Мариола Гайдова, която освен финансова подкрепа, ще получи и възможността за стаж във френската компания.

Коментари: 0