Новата емблема на Дубай открива на 1 януари 2018 г.

Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай

Новата емблема на Дубай открива на 1 януари 2018 г.

Снимка: Twitter

8752 ~ 1 мин. четене

„Добре дошли в настоящето“ – така новата емблема на Дубай ще посреща гостите си. След дълго очакване Dubai Frame ще бъде отворена за посетители на 1 януари 2018 г. Новата атракция се намира в парка "Забеел".

Това не е поредният свръхвисок небостъргач, а е във формата на рамка, която ще радва гостите на града с нестандартния си дизайн. Височината на „рамката“ може да се сравнява с 50-етажна сграда. Проектът Frame Dubai се състои от две 150 метрови кули, свързани със 100 кв. метра мост.

Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Двете 150-метрови прозрачни стъклени кули са свързани с 93-метров мост, където посетителите могат да получат 360-градусова панорама на града: северът показва забележителностите на стария Дубай, включително Deira, Umm Hurair и Karama, докато на юг се изобразяват модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

През следващите две седмици ще бъде стартирана интегрирана онлайн платформа в сътрудничество с Etisalat, която ще позволи на хората да закупят билети за Dubai Frame и Dubai Safari Park.

Чрез рамката, посланието на Дубай е ясно: миналото и бъдещето са свързани с моста на настоящето. Нашите предци ни поведоха толкова далеч и това, което искаме да постигнем в бъдеще, се връща към това, което правим днес.

Подкрепи Economic.bg