Обвинението срещу Московски вече е в Софийска градска прокуратура

На осмия месец прокуратурата се е сетила, че е объркала структурата, която трябва да разследва бившия министър

Обвинението срещу Московски вече е в Софийска градска прокуратура

Снимка: Economic.bg/Архив

Георги Желязков Автор: Георги Желязков
След като осем месеца прокуратура и следствие увъртаха и не започваха разследване срещу вече бившия транспортен министър Ивайло Московски, делото вече е прехвърлено към Софийската градска прокуратура. Тя трябва да разследва трагичния инцидент с моторна шейна на 4 февруари, в който загина 4-годишният син на Mосковски. Шейната е била управлявана от бащата.

Досега прокуратурата обясняваше протакането с липсата на достатъчно надеждни експертизи. Пред „Сега“ обаче от националното следствие са обяснили, че експертизите са готови. Какви са заключенията на експертите обаче може да види само наблюдаващият прокурор.

И тук идва комичната част. Досега делото е било под надзора на Софийската окръжна прокуратура, а заради статута си на министър Московски може да бъде разследван само от Софийска градска прокуратура.

От няколко месеца Московски вече не е министър и не е ясно дали делото няма да бъде върнато отново на Софийската окръжна прокуратура, която има отговорността да разследва района на Боровец, където стана инцидентът с фатален край. Ако това се случи, означава още забавяне по делото.

Междувременно стана ясно, че на 20 септември правителството тихомълком е предложило Московски за вицепрезидент на Черноморската банка.
Коментари: 0