Обвиненият за пробива в НАП собственик на „ТАД Груп“ е арестуван

Иван Тодоров е съучредител на ГЕРБ, обяви самият той преди дни

Обвиненият за пробива в НАП собственик на „ТАД Груп“ е арестуван

Снимка: Иван Тодоро/Facebook

5760 ~ 1 мин. четене
Собственикът на компанията за киберсигурност „ТАД Груп” Иван Тодоров е арестуван на Летище София, веднага след като е кацнал с полет от Канада през Турция, съобщава bTV. На него, заедно с още двама души от фирмата, прокуратурата му е повдигнала  обвинения в тероризъм.

Причината е, че в компютри на компанията са открити източените данни от НАП, както и много друга информация, която според държавното обвинение е незаконно придобита и се е използвала за изнудване.
Припомняме, че Иван Тодоров е съучредител на ГЕРБ. Веднага, след като тази информация стана публично достояние, от управляващата партия заявиха, че той от много време не си е плащал членския внос, което според устава значи, че е изключен.

Тодоров е пристигнал на летището тази сутрин към 9 ч. с полет от Истанбул.

Обвинението на Иван Тодоров е за кибертероризъм и ако вината му бъде доказана, може да бъде наказан с 15 години лишаване от свобода.

Обвинения получиха и двама негови служители - Кристиян Бойков и Георги Янков. След арестите Бойков и Янков вече са на свобода - съответно с подписка и под гаранция от 20 хил. лв.

Иван Тодоров обяви от Канада, че обвинението срещу него е неочаквано и твърди, че никога не си е позволявал да престъпва закона.
Подкрепи Economic.bg