Огромни опашки по Дунав мост заради ремонт

В петък по трасето са минали близо 3200 леки автомобила

Огромни опашки по Дунав мост заради ремонт

Снимка: БГНЕС

240 ~ 1 мин. четене

Дълги опашки от леки коли, автобуси и тирове се образуват и от двете платна на Дунав мост край Русе. На 21 август – петък по трасето са минали близо 3200 леки автомобила предаде bTV в региона.

Главната причина за образувалите се колони от превозни средства е в намалената пропускливост на моста заради извършващия се планов ремонт от румънска страна.


В момента движението по моста се извършва само в едната лента, като се регулира със светофари. По този начин, за да се премине през съоражението, се налага да се чака 40-50 минути.Същото е положението и от страна на тези, които искат са влязат в България. Пътуващите се оплакват от ремонта, най-вече от това, че се извършва именно в разгара на летния сезон, когато движението е най-натоварено, и го смятат за недомислие.

През българския терминал се пропускат приоритетно леките автомобили, отворени са две гишета. Проблеми с обработката на документите няма, но заради ремонта има известно забавяне.


От днес е въведена нова временна организация на движението за тирове в района на моста. В момента опашките  от тирове достигат около 15 км.

Към момента не се пропускат за преминаване извънгабаритни товари, заради ремонта. По предварителна информация до края на ремонтните дейности движението по съоръжението ще бъде спирано изцяло 3 пъти заради полагането на платформени панели, когато не трябва да има никакви вибрации по конструкцията.

Дните ще бъдат обявени предварително.

Подкрепи Economic.bg