Огромни задръствания край Благоевград

Подмяната на пътната настилка предизвика кошмарен трафик и много нерви за шофьорите

Огромни задръствания край Благоевград
364 ~ 1 мин. четене

Огромни задръствания се образуваха на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Симитли заради асфалтиране на пътното платно, съобщи БГНЕС.

Заради образувалите се тапи и недобрата комуникация между сигналистите, близо час самосвалът с асфалт не можа да пробие предизвиканото задръстване, за да достави сместа, очаквана от работниците и техниката.

За асфалтирането АПИ предупреди водачите още вчера. Разрешението на пътната агенция за днес за асфалтиране е до 14 часа. Трафикът по Е-79 е особено интензивен. Ремонтът започна към 8 часа тази сутрин на изхода на Благоевград в посока Полигона и Симитли. Асфалтира се лентата в посока Симитли.

При бензиностанцията на самия полигон се подготвяше за асфалтиране и насрещната лента. Пропускателният режим се осъществяваше от самата пътноподдържаща фирма. Още сутринта към 9 часа прегряха гумите на един от самосвалите, образуваха се задръствания.

Най-кошмарни станаха тапите между 10 и 11 ч. Натрупалите се автомобили се пропускаха на дълги етапи от 10-15 минути, вследствие на което се образуваха огромни колони и от двете страни. Самият самосвал с асфалт пристигна с 1 час закъснение. Заради задръстванията шофьорите се изнервиха още повече.

Малко преди да пристигне самосвалът, стоял над 15 минути в колоната само на 100 метра от чакащата го техника, Е-79 бе опушен от запалената върху платформата на товарен автомобил битумна смес за заливане на фугите между новата и стара настилка.

Подкрепи Economic.bg