Оптимизмът за COVID ваксините поведе златото надолу

Акциите на повечето компании затвориха на червено

Оптимизмът за COVID ваксините поведе златото надолу

Снимка: Pexels

308 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари изпитаха волатилна търговска сесия, като акциите на повечето компании затвориха в червено. Dow Jones затвори с 0.35% загуба, докато S&P500 се понижи с 0.8%. NASDAQ загуби 1.9%, като отрази най-лошия си ден от 30 октомври. Европейските пазари затвориха с повишение, след като инвеститорите следят отблизо преговорите между Великобритания и ЕС, относно БРЕКЗИТ. FTSE100 нарасна с 0.08% до 6565.29, докато DAX30 напредна с 0.47%, последно търгувайки се на 13340.26. 

Петролът отрази понижение след негативните данни от изминалото събитие през деня, инвентарът на необработен петрол отрази повишение, което изненада инвеститорите и подтикна петрола да отстъпи. Въпреки това, Brent успя да се задържи с 0.2% ръст за деня, до 48.92$ за барел, докато WTI се понижи с 0.2% до 45.52$ за барел.

Златото се понижи с над 2%, след като ваксината срещу коронавирус породи нови искри икономически оптимизъм в САЩ и по света. Спот златото се понижи с 2.4%, до 1827.26, докато златните фючърси отстъпиха с 1.9%, затваряйки на 1838.50$ за тройунция.

Акцентите днес

Икономически Данни– САЩ

Акцентът за деня ще падне върху месечното изменение на индекса на потребителски цени в САЩ. Събитието отразява промяната в цената на предлаганите услуги и стоки, като се изключва промяната на храна и енергия.

Инструмент на фокус

Goldman Sachs – Дневна

Акциите на компанията навлязоха в зона на съпротива съставена преди началото на пандемията през март. При продължителна подкрепа от пазара е възможно текущата стойност да направи опит за пробив на съпротивата, като при успешен опит да продължи възходящото движение. В противен случай, може да се очаква корекция на цената до ниво около 225.00, където се намира съставена подкрепа от началото на юни.

EUR/JPY – 4 Часа

Валутната двойка формира низходящо движение от началото на декември, като след неуспешния опит за пробив на 50 периодната експоненциална средна, текущата стойност получи подкрепа от пазара. При задържане на възходящото движение, може да се очаква достигане до горната граница на канала и опит за пробив около психологическото ниво от 126.500. Въпреки това индикаторът MACD не показва сигнал за силно обръщане на движението.

Palladium– Дневна

Суровината се намира в стабилно възходящо движение като текущата стойност успя да пробие 100 периодната експоненциална средна. При засилен настоящ натиск от пазара е възможен тест на долната граница на канала. При неуспешен опит за пробив, цената има вероятност да се покачи до нивото на локалния връх съставен около 2500.00. Въпреки това, индикаторът Стохастик, не показва конкретен сигнал за обръщане на настоящото движение.

US 500 – 4 Часа

Индексът съставя възходящо движение от началото на ноември, кат текущата стойност успя да пробие 50 периодната експоненциална средна. При продължителна подкрепа от пазара, може да се очаква засилване на възходящото движение и поставяне на нови рекордни стойности за последния месец на 2020. Въпреки смесените сигнали от индикаторът MACD, вероятността за продължително поскъпване на индекса е високо, поради позитивното настроение на инвеститорите за изминалия период на декември.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg