Основните валутни двойки за 17 май

Техническият анализ е на Admiral Markets

Основните валутни двойки за 17 май

EUR/USD


Евро/долар беше нерешителна вчера. Няма промени в техническите изгледи. Очакванията остават низходящи за тестването на 1.1200. Непосредствена съпротива си остава на 1.1350. Ясен пробив над това равнище може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.1400, но само ясен пробив обратно над 1.1450 – 1.1500 би трябвало да стане сериозна заплаха за мечешкия сценарий на падащата звезда.  

GBP/USD

                                               

Паунд/долар имаше възходяща инерция вчера, като направи връх на 1.4414 и удари 1.4493 по-рано днес. Търговските сигнали са бичи в кратки срокове за тестването на 1.4530. Подкрепа за деня е 1.4450. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на нивото 1.4400, което е необходимо да бъде ясно пробито надолу за запазването на низходящия сценарий след фалшивия пробив силен. В посока нагоре, ясен пробив и дневно затваряне над 1.4530 може да предизвикат бъдещ натиск на биковете за ретестването на дневната ЕМА 200 тази седмица.

USD/JPY        

                               

Долар/йена не направи съществено движение вчера, но засега успява да задържи възходящите сигнали, все още движейки се вътре в бичия канал, както се вижда на часовата графика. Изгледите остават за нагоре за тестване на нивото 109.55, което трябва да бъде ясно пробито за продължението на бичата корекционна фаза с цели в района на 110.00 – 110.65. В посока надолу, 108.20 си остава важна подкрепа. Ясен пробив и дневно затваряне под внея може да станат заплаха за възходящата корекционна фаза. 

USD/CHF


Долар/франк имаше умерен импулс нагоре вчера, достигайки връх на 0.9783. Сигналите са възходящи за тестването на ключовата съпротива 0.9795. Ясен пробив и дневно закриване над това ниво може да доведат до по-нататъшен бичи натиск за тестването за 1.0000 тази седмица. Най-близката подкрепа е около 0.9740, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 0.9700. Като цяло техническите изгледи остават неутрални. 

 

 

 Източник: Admiral Markets

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

 Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Коментари: 0