Остава само ден за кандидатстване пред НАП за оборотен капитал

Предвидени са още 55 млн. лева по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“

Остава само ден за кандидатстване пред НАП за оборотен капитал

Снимка: Красимир Свраков

840 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg
Икономически мерки

Фирмите, засегнати от правителствените противоепидемични мерки, имат само още един ден да кандидатстват в трета фаза на програмата на НАП за подкрепа с оборотен капитал. Тя стартира в началото на седмицата и до момента има 1500 заявления за финансова помощ. Крайният срок за кандидатстване е 16.30 ч. утре, 22 юни

Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

По първите две фази на програмата са изплатени близо 120 млн. лева, допълват от НАП.

Третата фаза на програмата е свързана с удължаване на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Подкрепи Economic.bg