Остават двама кандидати за изграждането на новата детска болница

От надпреварата отпада \"Трейс Груп\"

Остават двама кандидати за изграждането на новата детска болница
1304 ~ 1 мин. четене
Обединение "Здраве за децата на България", в което участват "ТРЕЙС ГРУП ХОЛД" АД; "СМАРТ БИЛД ДИГИТАЛ" ЕООД; "МОНОЛИТ" АД и "ИНЖПРОЕКТ" ООД, не е допуснато до отварянето на ценовите предложения за строеж на Национална многопрофилна детска болница. Това става ясно от съобщение на Министерство на здравеопазването днес. Причината обединението да не участва в търга е, че не отговаря на предварително обявените условия, уточняват от ведомството. 

В надпреварата остават другите две дружества ДЗЗД „ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ“ и ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“, които отговарят на изискванията на възложителя.Двете обединения предлагат оферти, които са близки ценово и отговарят на предвидения максимален финансов ресурс за изпълнение на обществената поръчка, който е 95.44 млн. лв. с ДДС.

Ценовите предложения на участниците, чиито цени са отворени, са следните:

ДЗЗД „ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ“, в което участват: КЛИМАТРОНИК ЕООД;  ИНОВАСИОНЕС ТЕКНИКАС ЕН СИМЕНТАСИОН СА ДЕ СВ и ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС СА, което е предложило обща цена за изпълнение на всички дейности – предмет на поръчката в размер на 79.534 млн. лв. без ДДС.

ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“, в което участват: "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ" АД; "ГБС- ПЛОВДИВ" АД И "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ИНТЕРНЕШЪНАЛ" АД, което е предложило обща цена за изпълнение на всички дейности – предмет на поръчката в размер на 77.839 млн. лв. без ДДС.

До 10 дни министърът на здравеопазването ще излезе с решение за избор на изпълнител на обществената поръчка, добавят от ресорното ведомство. 
Коментари: 0