От днес Skype е с изцяло нов дизайн за всички потребители

Програмата вече с облика, представен по-рано за iOS и Android

От днес Skype е с изцяло нов дизайн за всички потребители
3200 ~ 1 мин. четене

По-рано тази година Microsoft представи преработена версия на Skype, която беше достъпна за потребителите на мобилните операционни системи iOS и Android. Акцент в новия дизайн на програмата стана предлагането на повече възможности за споделяне на съдържание и реакции. В понеделник компанията представи за публично ползване и напълно обновена версия на Skype за настолните операционни системи – Linux, Mac OS, Windows 10, 8 и 7.

От месец август насам преработената версия на програмата беше достъпна за бета тестване. През това време от Microsoft твърдят, че са отговорили на обратната връзка от потребителите при определянето на това кои функции да бъдат приоритизирани.

Например, една от най-спорните функции на новия Skype за iOS и Android – Highlights, която наподобява Stories от конкурентното приложение Snapchat – не е налична в настолната версия на програмата на Microsoft засега. Решението е било взето въз основа на обратна връзка на потребителите, изпробвали бета версията. Компанията обаче възнамерява да включи Highlights в по-нататъшни версии на Skype.

Новата версия можете да свалите от тук.Подкрепи Economic.bg