От януари започват директни полети между Баку и София

България е първата дестинация от ЕС на нискотарифната компания Buta Airways

От януари започват директни полети между Баку и София

Снимка: Buta Airways

От 16 януари 2018 г. ще започнат да се осъществяват директни самолетни полети Баку-София-Баку от азербайджанската ниcкотарифна авиокомпания Buta Airways. Тя е дъщерна компания на националния превозвач Азербайджански авиолинии (AZAL). Върху логото на компанията е митичната свещена птица симург, изобразена във формата на традиционния азербайджански орнамент бута, който символизира огъня.

Споразумението за откриването на директна въздушна връзка бе постигнато в рамките на официалното посещение на президент Румен Радев в Азербайджан в периода 12-14 октомври 2017 г., когато се срещна с президента Илхам Алиев, припомнят от посолството на Азербайджан в София.

Този полет ще изиграе важна роля за свързването на хора, идеи, стоки и услуги между двете държави и по този начин ще допринесе за развитието на бизнеса и икономическите връзки, подчертават от мисията. Освен това, директните полети ще популяризират туризма и ще увеличат броя на азербайджанските туристи, които избират България като нова туристическа дестинация, и обратно. 

България е първата дестинация в Европейския съюз, където Buta Airways ще осъществи първия си директен полет. Авиокомпанията е първата ниcкотарифна извън Европейския съюз, пътуваща до София.
Коментари: 0