„Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение“

Бойко Борисов, министър-председател на България

„Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение“

„Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Техните министри крадат, хванали са ги и са ги вкарали в затвора. Правя всичко възможно моите министри да не крадат. Който хвана, знае, че ще си замине“, категоричен бе Борисов.

Защо румънските компании идват в България? Защото в България се работи по-добре, защото България е по-стабилна и по-прогнозируема“, изтъкна премиерът.

Запитан как ще се бори с корупцията Борисов заяви: „Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем след това“.

„Имаме пълната подкрепа на Брюксел. В Брюксел казват „нашият Бойко се върна“, отбеляза министър-председателят.

У нас ще дойдат холандски, английски и немски прокурори, които да наблюдават на място това, което се прави в прокуратурата. Така ще имаме и външен, обективен анализ на работата й, добави Борисов.

Двете най-големи съдилища в България - ВКС и СГС вече са с нови ръководители, отбеляза той.

Борисов говори и за борбата с контрабандата. Над 3 млрд. лв. повече са събрани в бюджета, отколкото е заложено. През февруари приходните агенции са събрали 360 млн. лв. повече. Това, което се направи срещу контрабандата, се оценява в цяла Европа.  

Той коментира работата на военния министър Николай Ненчев. Бяха спрени няколко съмнителни обществени поръчки. Вече има пари за военна техника. Всяко нещо, което прави министърът, го е съгласувал с мен. С него работим прекрасно, а промените в армията ще продължат.

Няма да правя промени в правителството, категоричен бе премиерът.

Борисов отново се обяви срещу войната по пътищата и заяви, че тя носи огромни щети не само за семействата, но и за държавата. „Трябва да прекратим на всяка цена“, категоричен бе министър-председателят. 

Премиерът говори и за отношенията си с Цветан Цветанов. С него се чуваме всеки ден, имам му пълно доверие, категоричен бе Борисов. Той изтъкна приноса на Цветанов за успешната работа на местните организации на ГЕРБ.

Коментари: 0