Откриха дефект в iPhone 7 Plus

Проблемът е с дънната платка

Откриха дефект в iPhone 7 Plus

Откриха първи дефект в iPhone 7 Plus, който води до "съскане" на телефона. Нередността се получава при по-голямо натоварване, като съскането идва от самата дънна платка на устройството, съобщава онлайн изданието ZDNet, цитирано от Vesti.bg.

Съскането може да се чуе дори когато телефонът е оставен на масата. То се е проявило в смартфона на блогъра Стивън Хакет след като той го преинсталирал. Той се е свързал с Apple, която веднага е сменила устройството.

Впоследствие и други потребители съобщиха, че техните телефони съскат при натоварване. Компанията е отказала коментар по темата.

Според онлайн изданието iMore подобни звуци от iPhone не са нещо ново. Изданието твърди, че е тествало множество устройства на Apple, включително предишни версии на iPhone и всички са издавали някакви звуци, включително съскане. Все пак Apple сменя устройствата на тези потребители. Може би компанията не иска да рискува с недоволни клиенти.

Това е вторият проблем със смартфон от висок клас през последните седмици. Galaxy Note 7 на Samsung пък страда от дефект в батерията, който може да доведе до експлодиране на телефона. Компанията призова потребителите да не използват устройството и да отидат до близък сервизен център, за да получат ново с отстранен дефект.


Коментари: 0