Отпадна забраната за влизане в България на хора и превозни средства от Турция

Границата беше затворена на 24 април със заповед на Кирил Ананиев

Отпадна забраната за влизане в България на хора и превозни средства от Турция

Снимка: МВР

5992 ~ 1 мин. четене

От полунощ отпадна временната забрана за влизане на територията на България през граничните пунктове с Турция. Границата вече е отворена за лица и превозни средства. Припомняме, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която въведе временна забрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни превозни средства, влизащи от Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.

Забраната влезе в сила от 00:00 на 24 април и действаше до 23:59 на 26 април. А целта беше да се осигури спазване на противоепидемичните мерки в началото на мюсюлманския празник Рамазан.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, която обсъди преди дни въвеждането на временните мерки с турския си колега Мевлют Чавушоглу предупреди, че дори и след отпадането на забраната, гражданите, пътуващи между България и Турция ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата, припомня БНТ.

Подкрепи Economic.bg