Park Lane Developments с офис проект за над €30 млн. в „Хладилника“

Сградата трябва да заработи през първата половина на 2021 г.

Park Lane Developments с офис проект за над €30 млн. в „Хладилника“

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Автор: Вероника Тонева
Дружеството Park Lane Developments, част от структурата на AG Capital, стартира строителството на нова офис сграда с близо 35 хил. кв. м. площ в зоната около Paradise Center в столичния квартал „Хладилника“. Проектът е най-големият в офис сегмента, реализиращ се във все по-привлекателната за инвеститорите бивша промишлена зона. Инвестицията в сградата е за над 30 млн. евро като се очаква тя да заработи в средата на 2021 г. Тя ще предостави над 22 хил. кв м. офиси и търговски площи, които ще бъдат разположени на 11 етажа. Наемът ще се движи в традиционните за сегмента граници – €13/14 на кв.м.

Локацията е избрана заради отличното местоположение – сградата има пряк достъп до някои от най-важните транспортни артерии на София – бул. „Черни връх“, бул. „Никола Вапцаров“ и обновения „Филип Кутев“.  „При избора на локация, големите международни компании анализират възможностите във всички райони на София - мащабът на града го позволява. Преди 10 години бул. Цариградско шосе започна да се развива като най-активната офис зона на столицата, а сега след разширението на метрото, откриването на Парадайз център и трансформацията на индустриалните заводи в район Лозенец, се оформи най-новата бизнес дестинация на София - район Хладилника“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.

Други важни аргументи за решението в коя сграда да се разположи офисът на една компания са репутацията на инвеститора, професионалният опит и финансовата обезпеченост, които гарантират качественото завършване на обекта. Балансиран пазар на офис площи

На пазара на офис площи се наблюдава стабилна активност. До края на 2019 се очаква да бъдат отдадени над 150 000 кв. м, а втората половина на годината традиционно се отличава със значително по-висока активност. Обемите на отдадените площи за последните две години доказват устойчивото търсене на офис площи, видими в статистиката на големите консултантски компании.

Офис площите в строеж, планирани да бъдат завършени в периода 2019 - 2022 г. са 340 000 кв. м. Това е и обемът на реалното предлагане на офиси в момента. Налице са и проекти, които вече са обявени, но няма конкретна информация кога и дали реално ще бъдат стартирани. Очаква се те да бъдат изградени след 2022 г.„Търсенето на нови качествени офис площи се поддържа от разрастването на компаниите, консолидацията на глобалните фирми както и навлизането на нови компании в България. Запитванията към проектите с отлична локация и изключителни технически параметри стартират още в начален етап на тяхното изграждане“, коментира Косева-Бошова.

Снимки: Economic.bg/Краси Свраков
Коментари: 0