Първи смъртен случай от коронавируса в България (обновена)

Случаите в България вече са седем

Първи смъртен случай от коронавируса в България (обновена)

Снимка: Pixabay

19110 ~ 1 мин. четене

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в изключително тежко състояние, с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 ч., съобщиха от здравното министерство.

Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

Жената е постъпила в „Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ. Екипът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния мъж.

Министерството на здравеопазването изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата жена.

На брифинга в 17 ч. стана ясно, че случаите на коронавирус в България вече са седем. Положителна проба е дала 62 годишна жена, която е медицинско лице в столична болница. Състоянието ѝ към момента е добро, обяви ръководителят на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийзки. Той добави, че тя не е контактувала от 22 февруари с пациенти като тогава е излязла в отпуск. В последния месец жената е посещавала два конгреса - във Великобритания и Испания, след което не се е връщала на работа. 

Пациентката се е завърнала преди няколко дни в България със симптоми на грип и сега е настанена в инфекциозната клиника на ВМА, обясниха от щаба. Тя е показала положителна проба в две лаборатории. Мутафчийски обясни, че се издирват контактните ѝ с лица, които ще бъдат подложени на карантина и изследване. 

Коментари: 0