Paysafe стартира услуга за е-пазаруване с пари в брой

Платежната система ще заработи в партньорство с EasyPay

Paysafe стартира услуга за е-пазаруване с пари в брой

Снимка: Paysafe

Платформата Paysafe стартира в България услугата за плащане на онлайн покупки с пари в брой – Paysafecash. Това ще позволи на хората да пазаруват електронно, дори да нямат дебитна или кредитна карта или пък в случай че не желаят да споделят финансова информация в интернет. За целта Paysafe ще си партнира с EasyPay, която има мрежа от над 300 обекта с физически каси в страната.

Новината идва на фона на тенденциите към задълбочаване на дигиталните навици. С население от над 7 млн. души в България, потреблението на интернет е около 60%. Очаква се в периода 2020-2024 г. обемът на е-търговията да нарасне със среден годишен размер от 15.9%, а клиентите да се увеличат от 40% до 55.3% през 2024 г.
 
В допълнение, скорошно проучване сочи, че 56% от българите биха купили стоки онлайн в брой, ако това е лесно и сигурно, а 50% биха пазарували онлайн по-често, ако е възможно да платят в брой.
 
Как работи Paysafecash:  

  1. Потребителите селектират метод за плащане „Paysafecash“ при завършване на своята покупка, с което се генерира баркод. 
  2. Кодът може да бъде съхранен в мобилния ви телефон или разпечатан. 
  3. Потребителят намира най-близката Paysafecash локация чрез функцията „търсене“. Кодът се сканира от служителя и плащането се извършва в брой. 
  4. Онлайн магазинът получава плащането веднага, след което стоката е готова за изпращане. Не е нужна банкова карта или банкова сметка, а плащането е сигурно. 

Paysafecash, част от водещата платформа за специализирани разплащания Paysafe Group, е алтернативен метод за плащане за потребители, които желаят да плащат онлайн лесно и безопасно, с пари в брой. Достъпен в повече от 25 държави, Paysafecash прави възможно онлайн пазаруването за клиенти без дебитна или кредитна карта, или такива, които не желаят да ги използват за онлайн плащания. Плащането се извършва чрез генериране на баркод по време на покупката, който се сканира на указаната локация.

Покупката е завършена и изпратена, когато дължимата сума е платена. Paysafecash беше лансиран през 2018 г. от същия екип на Paysafe, който създаде награждавания продукт за предплатени плащания paysafecard, световен лидер в предплатените разплащания за 2000 г.

Коментари: 0