Пчелари търсят ниви в Натура 2000

Агрион пуска 5 000 терена на цени от 300 лв. на дка

Пчелари търсят ниви в Натура 2000

Снимка: Агрион

1404 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион

Ниви в Натура 2000 са новият хит на пазара на земеделски имоти, твърдят брокери. Причината е, че тези терени са подходящи за пчеларство, което за първи път ще бъде подпомагано с пари от Европейския съюз. Средствата в сектор „Пчеларство“ ще влязат по мярка „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони в новата Общо селскостопанска политика (ОСП 2023 - 2027 г.). Така ще се стимулират дейности за временно разполагане и опазване на пчелни семейства в зони Натура 2000.

Очаква се тези допълнителни средства да стимулират много хора да се насочат към този сектор. Към тях е насочено новото предложение на лидера в управлението на поземлена собственост „Агрион“. В разгара на активния земеделски сезон компанията вади над 5 000 терена за продажба на цени, започващи от 300 лв. за дка. Всички могат да бъдат закупени и на изплащане през дъщерното дружество на „Агрион“ – „Агрион Финанс“.

Допълнително облекчение е, че голяма част от стъпките по закупуването им могат да се направят вкъщи през сайта на „Агрион“.

Терените са подходящи за пчеларство, тъй като голяма част от тях се намират в защитени територии, биорезервати, където чистата земя гарантира перфектна продукция.

Всеки, който желае да се занимава с пчеларство, може да разгледа имотите в тази секция.

Следващата стъпка е да се свърже с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ предоставят изчерпателна консултация за сделката.

Сред предлаганите имоти в цялата страна, най-голям е интересът към тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София.

„Ние от "Агрион" продължаваме да работим усилено за клиентите ни, при напълно прозрачни и честни условия. Затова всяка година хората, които се доверяват на „Агрион“, се увеличават.

Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите.

Окрупняването на терени насърчава образуването на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище.

Коментари: 0