Цената на петрола продължава да пада на фона на скока на заразаните в САЩ

Докато производителите намаляват предлагането, търсенето остава ограничено заради увеличението на заразата

Цената на петрола продължава да пада на фона на скока на заразаните в САЩ

Снимка: pixabay

Цените на петрола за втори пореден ден се понижават на фона на новините от тази седмица за увеличаване на броя на заразените с коронавирус в САЩ и увеличаващата се опасност от избухването на втора вълна от заразата, предава Reuters.

Средният CLc1 на Западен Тексас поевтиня с 1.32 долара, или близо 4% и се търгува за  35.02 долара за барел, отчитайки втори пореден ден на понижение след като в четвъртък отчете спад от над 8%. Суровият Brent поевтиня с 1.15 долара, или 3% и се търгува за 37.40 за барел, като цената му се намали с близо 8% от предишната сесия.

„Устойчивост на нивата на цените се постига, когато се подобри търсенето на бензин, намалят се запасите и се увеличат маржовете на продуктите до момента, в който не се открие поредната сесия“, казаха от RBC Capital Markets, отбелязвайки, че „в САЩ все още нивата на трафика са далеч от нормалните“.

Докато производителите намаляват предлагането, търсенето остава ограничено заради увеличението на заразата. Това доведе до момент, в който през миналата седмица запасите от бензин в САЩ достигнаха 258.6 млн. барела, което е доста повече от очакваното, сочат данни на правителството. Американските сурови запаси нараснаха от прогнозните 5.7 млн. барела до рекордните 538.1 милиона, тъй като в страната се наблюдава евтин внос от Саудитска Арабия, пише още Reuters.

Коментари: 0