Philip Morris влиза в животозастраховането

Компанията ще предлага отстъпки за клиенти, които откажат цигарите или преминат на по-малко вредни продукти

Philip Morris влиза в животозастраховането
1052 ~ 1 мин. четене
Philip Morris International (PMI), тютюневата компания, която продава цигарите Marlboro и електронното устройство за нагряване на тютюн, навлиза в животозастрахователния бизнес. Новосъздаденото дъщерно дружество Reviti първоначално ще предлага животозастраховане в САЩ, с планове за разширяване на повече пазари в чужбина.

Пушачите ще получават отстъпки от цените на застраховките, ако откажат цигарите или преминат към по-малко канцерогенен продукт, като устройствата IQOS.

Средната отстъпка от премиите, която хората ще получат, ако преминат към електронни цигари, ще бъде 2.5%. Тези, които преминават към IQOS за три месеца, ще получат 25% отстъпка, а хората, които се откажат от пушенето за поне една година, ще получат 50% отстъпка, съобщиха от компанията.

Премиите за 20-годишен непушач са около $6.47 на месец за застраховка "Живот", която изплаща $194 125 обезщетение. Същата премия би купила полица за $77 650 за 40-годишен непушач.

PMI заяви, че определя колко голяма отстъпка да даде на хората, които използват алтернативни продукти, основавайки се на научни данни и потенциала на даден продукт да намали риска за човека. PMI продава редица алтернативи на цигарите, въпреки че залага най-много на iQOS.

Електронните цигари са изключително популярни в Обединеното кралство, благодарение на решение на държавната здравна агенция, която възприема продуктите като по-малко вредна алтернатива и насърчава хората да преминат на тях. Предложението за по-големи отстъпки за застраховка "Живот" за преминаване към iQOS, може да накара повече хора да пробват продукта.

Един ден PMI се надява да спре да продава цигари изцяло, заяви в интервю за CNBC изпълнителният директор Андре Каланцопулос.
Коментари: 0